Експерт: В Україні купувати золото зараз невигідно, зберігати гроші потрібно у валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В Україні купувати золото зараз невигідно, зберігати гроші потрібно у валюті

Валюта
1298
Купувати золото в Україні зараз невигідно через значні коливання цін на нього. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив експерт компанії "МПП консалтинг" Павло Мельник.
"Якщо на доларі різниця між купівлею і продажем менше 1%, то на золоті вона може досягати 10-20% в маленьких злитках. Умовно кажучи, людина купує в банку 10-грамовий злиток за 3000 гривень, тобто 300 гривень за грам, то якщо вирішить продати його, банк візьме за 190 гривень. Злиток вийде 1900 грн. Ви купили півроку тому за 3000, потрібні терміново гроші, на руках виявляється 1900 гривень. Заробітку від цього немає ніякого", - сказав він.
За його словами золото - це довгострокове вкладення вільних грошей.
"Ви купили сьогодні, витратили гроші і може років через 20, коли вони вам стануть потрібними, пустите у справу. За цей час змінюється фінансова система, висока інфляція, а золото собі просто лежить. От сьогодні умовно кілограм золота дорівнює хорошому автомобілю. Через двадцять років це буде не менше. Кілограм золота дорівнюватиме новій машині. Відмотати двадцять років тому, це 1992 рік. Що можна зробити з грошима, які ходили тоді? Тільки в колекцію, тому що купити за них нічого не можна, рублів радянських вже нема, купони відривні теж не ходять", - розповів Мельник.
Фахівець відзначив, що вигідно тримати гроші в чотирьох різних валютах: гривні, рублях, доларах і євро, а в Західній Україні також у польських злотих.
"Якщо є свій бізнес, то краще вкласти в нього або матеріальні цінності. Регулюванням ціни продукції або послугами бізнесмен нівелює інфляцію і втрати. Але ідеального рецепта для всього світу немає", - вважає Мельник.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас