Кемерон захистив британський податок на гарячі пиріжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон захистив британський податок на гарячі пиріжки

Казна та Політика
366
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон захистив ухвалене раніше рішення ввести ПДВ на гарячу випічку, що продається в магазинах. Про це пише The Independent. За словами Кемерона, податок повинен захистити ресторани від нерівної конкуренції з великими торговельними мережами.
Раніше автор закону - міністр фінансів країни Джордж Осборн - піддався критиці, коли не зміг під час виступу в парламенті пригадати, коли він останній раз купував пиріжки. Глава торгової мережі Greggs Кен Маккікан, приміром, заявив, що міністри втратили почуття реальності і не уявляють, яким буде ефект від нововведень для звичайних людей.
Компанія втратила мільйони фунтів через падіння вартості акцій, викликане рішенням уряду обкласти ПДВ гарячу їжу на винос. Раніше в законодавстві існувала лазівка, що дозволяла цим товарам уникнути 20-відсоткового податку.
За словами Кемерона, більша частина гарячих продуктів харчування оподатковується таким податком. Однак великі торговельні мережі несправедливо використовують лазівки, отримуючи перевагу над малим бізнесом.
Уряд консерваторів розкритикував лідер головних конкурентів - Лейбористської партії Ед Мілібенд. За його словами, в країні дорожчає паливо, ліквідуються дитячі допомоги та податкові пільги. "Нарешті, випічку обкладають 20-відсотковим податком, і яка ж відповідь міністра? - додав Мілібенд. - Ну, він говорить, що ви можете купувати її холодною і уникнути тим самим податку. Це показує, наскільки цей уряд відірваний від реального життя".
Цікаво, що на відміну від Осборна, Кемерон заявив, що регулярно купує випічку, так що знайомий з проблемою не з чуток. Однак жителі району, де, за словами Кемерона, він закуповується, ні разу не бачили прем'єра в місцевих магазинах.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас