Хорошковський вважає реальним створення в Україні світового резерву зерна під егідою ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський вважає реальним створення в Україні світового резерву зерна під егідою ООН

Аграрний ринок
118
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський вважає реальним створення під егідою ООН на території України світового продовольчого резерву зерна.
Про це він сказав журналістам у Київській області після того, як взяв участь у загальних зборах Національної академії аграрних наук.
"Ідея абсолютно реальна. Вона насамперед виходить з тих зовнішніх процесів, які відбуваються в світі. На жаль, ви знаєте, що більша частина населення (у світі) недоотримує продукти харчування, і безумовно, це одна зі сфер, де Організація Об'єднаних Націй проявляє підвищений інтерес", - сказав Хорошковський, коментуючи відповідну ініціативу, озвучену аграріями.
При цьому перший віце-прем'єр підкреслив, що підтримує таку ініціативу і пообіцяв передати її на розгляд Президента Віктора Януковича.
"Я вважаю, що з урахуванням того графіка нарощування товарного виробництва зерна, що нам сьогодні пропонують (аграрії), це може бути протягом 2-5 років", - додав Хорошковський.
Він вважає таку пропозицію аграріїв дуже цікавою, оскільки в разі її реалізації можна буде залучити в Україну додаткові інвестиції для підтримки аграріїв.
Як повідомляло агентство, на початку серпня 2011 року міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив про готовність України сформувати на своїй території світовий резерв продовольчого зерна в обсязі близько 10-12 млн тонн.
У свою чергу Продовольча і сільськогосподарська організація ООН висловила сумнів у доцільності реалізації даної ініціативи.
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає перспективним формування світового резерву зерна при ООН з квотою України зі зберігання запасу в розмірі понад 10 млн тонн зерна.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас