Вартість спорудження в Україні заводу з виробництва ядерного палива складе 2,3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість спорудження в Україні заводу з виробництва ядерного палива складе 2,3 млрд грн

Енергетика
199
Вартість будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива складе 2,3 млрд грн, повідомив перший заступник генерального директора державного концерну "Ядерне паливо" Борис Білик під час міжнародної конференції "Український ядерний форум-2012", що проходить в Києві у вівторок.
За його словами, такий обсяг фінансування закладено в проекті техніко-економічного обґрунтування спорудження заводу. При цьому вартість першої черги будівництва оцінюється в 1,6 млрд грн, другої - в 0,7 млрд грн.
Б.Білик уточнив, що вартість будівельно-монтажних робіт складе приблизно 550 млн грн, обладнання - 1,1 млрд грн.
Представник держконцерну також зазначив, що в даний час держконцерн і російська паливна компанія "ТВЕЛ", яка виступає його партнером зі спорудження заводу, знаходяться на етапі розробки фінансово-економічної моделі реалізації проекту.
Він нагадав, що конкурсні умови передбачають забезпечення з боку "ТВЕЛ" до 60% фінансування спорудження заводу. "Відповідно до конкурсних умов, компанія "ТВЕЛ" гарантувала доступ до фінансування до 60%. Сьогодні це питання перебуває на стадії вирішення, сторони погоджують фінансову модель", - сказав Б.Білик.
Держконцерн "Ядерне паливо" об'єднує чотири держпідприємства - "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Смоли", "Дніпровський завод прецизійних труб" і "Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології".
З кінця 2011 року на держконцерн "Ядерне паливо" покладено функції експлуатуючої організації підприємства з виробництва ядерного палива для реакторів ВВЕР.
Угода про будівництво об'єкта була підписана в жовтні 2010 року. Україна в особі ДК "Ядерне паливо" стане власником 50%+1 акція спільного приватного акціонерного товариства "Завод з виробництва ядерного палива" (ЗАТ "ЗВЯП"), російська паливна компанія "ТВЕЛ" отримає 50%-1 акція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас