Малий та середній бізнес отримав спеціальний закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий та середній бізнес отримав спеціальний закон

1357
Малий та середній бізнес отримав спеціальний закон для підтримки підприємництва. Згідно з ним передбачена фінансова, інформаційна і консультативна допомога. Однак експерти називають новий документ - декларативним.
Спеціальну державну підтримку надаватимуть підприємствам, на яких працює до 250 осіб із річним доходом меншим ніж 50 мільйонів євро. Передбачена фінансова, інформаційна і консультативна допомога. І місцева влада може вводити додаткові стимули для бізнесменів.
Олексій Плотніков, член комітету ВР з економічної політики:
"Тобто це дійсне визначення, що є мале та середнє підприємництво. Навіть за такими європейськими критеріями. Крім цього за цим законом покращується і дозвільна система, покращуються і умови праці малого та середнього бізнесу".
Утім, експерти називають новий законопроект - декларативним. Адже в ньому не передбачені чіткі джерела для фінансування таких програм. Подібні діють і нині. Зокрема це пільгові кредити для підприємців, надання гарантій, а також фінансова допомога для започаткування власної справи.
Ксенія Ляпіна, член комітету з регуляторної політики:
"Є програми підтримки, на них виділяється на всю країну аж мільйон гривень, тобто по 5 копійок на кожного малого підприємця приблизно. Ну і що від тих програм? Насправді важлива просто послідовна політика, яка б не містила внутрішніх протиріч".
У документі зафіксували, що не зможуть претендувати на допомогу від держави банки та кредитні союзи, нерезиденти, а також підприємці, що працюють з обміном валют, продають тютюн та алкоголь. Також на підтримку не можуть претендувати орендодавці житла та юрособи-банкрути.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас