Citigroup: Економічні умови в Нідерландах можуть погіршитися через зростання вартості запозичень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup: Економічні умови в Нідерландах можуть погіршитися через зростання вартості запозичень

127
Нідерланди, країна з п'ятою за обсягом економікою в єврозоні, можуть зіткнутися з фінансовими труднощами у зв'язку з підвищенням вартості запозичення, повідомляє агентство Bloomberg.
"Слабкі темпи зростання голландської економіки будуть перешкоджати уряду країни скоротити дефіцит бюджету", - заявив головний економіст Citigroup по єврозоні Юрген Міхельс. Позиції Нідерландів слабші, ніж позиції Німеччини, Фінляндії та Люксембургу, зазначив він.
У поточному році Нідерландам необхідно скоротити дефіцит бюджету на 9 млрд євро, що еквівалентно 1,5% ВВП країни, щоб відповідати умовам бюджетних угод Європейського союзу (ЄС) на 2013 рік і уникнути зниження суверенного рейтингу "ААА", що відбулося в січні поточного року з Францією і Австрією.
"Фінансові умови в Нідерландах стали жорсткішими, що створює тиск на високо закредитовані домогосподарства країни і, швидше за все, призведе до подальшого зниження цін на нерухомість, а також до скорочення внутрішнього попиту", - сказав Міхельс.
Очікується, що дефіцит бюджету Нідерландів в 2013 році складе 4,6% ВВП при нормативі ЄС 3%.
З січня 2012 року премія за ризик в дохідності 10-річних голландських бондів до аналогічних держоблігацій Німеччини збільшилася майже в два рази. Спред прибутковості цих облігацій в понеділок склав 56 базисних пунктів (б.п.), скоротившись з 58,3 б.п. за підсумками сесії 23 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас