У Німеччині розпустилась квітка, яка смердить найгірше в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині розпустилась квітка, яка смердить найгірше в світі

485
У Німеччині розпустилася найбільша квітка в світі, повідомляє "ТСН". Бутон досягає двох метрів заввишки, а цибулина важить 21 кілограм.
Цікаво, що цвіте рослина раз на 10-15 років і лише три дні. Але коли розкривається - то неймовірно смердить якоюсь дикою сумішшю запахів гнилої риби і падалі.
Ботанічний сад щодня приймає 2,5 тисячі охочих подивитися на гігантську квітку.
Аморфофаллус гігантський відкрили в 18 столітті на острові Суматра. З тих пір він цвів лише 140 разів.
У Кілі рослину плекали 15 років, як рідну дитину. "Ми так хвилювалися. Тут нічого не можна було передбачити. День і ніч чекали, коли розпуститься. Він в останній момент міг передумати, це було б жахливо", - повідомив ботанік Мартін Ніколь.
Чудо природи день і ніч знімає веб-кабера. Квітку, як пацієнта інтенсивної терапії, обплели проводами і датчиками і регулярно беруть проби повітря - з катетера в гумових рукавичках. Також їй ретельно вимірюють температуру. Кажуть, що розкриваючись, бутон нагрівся до 37 градусів - температури людського тіла.
Оскільки в аморфофаллуса гігантського дуже коротка фаза цвітіння і за цей час йому треба заманити максимум комах, то він дуже нагрівається і поширює сильний запах на кілометри.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас