ЛСОУ: Страховики виступають за відкритість і прозорість процесу страхування майбутнього врожаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ: Страховики виступають за відкритість і прозорість процесу страхування майбутнього врожаю

188
Представники провідних страхових компаній України звернулися до Міністерства аграрної політики і продовольства і Аграрний фонд з питання організації страхування майбутнього врожаю, закупівля якого здійснюється за кошти державного бюджету в 2012 році.
Про це повідомила президент ЛСОУ Наталія Гудима на спільному засіданні ради та президії Ліги, що відбувся 22 березня, повідомляє прес-служба ЛСОУ.
За словами Гудими, в офіційному листі страховики підкреслили необхідність визначення для страхування майбутнього врожаю умов відбору, а також критеріїв відповідності компаній в обстановці відкритості і гласності, відповідно до чинного законодавства.
Вона сказала, що прозорість цього процесу в цілому повинна забезпечити надійним страховим захистом посіви та майбутній врожай сільськогосподарських товаровиробників.
Як зазначила президент ЛСОУ, створення відкритих і прозорих умов відбору страховиків забезпечить спільна зустріч представників страхового ринку та керівництва Аграрного фонду України.
Вона також заявила, що страхові компанії, які підписали це звернення, гарантують виконання зобов'язань, аргументуючи це тим, що більшість з них здійснюють перестрахування ризиків по страхуванню майбутнього врожаю в міжнародних перестрахувальних компаніях з високими рейтингами фінансової надійності.
"У листі страховики запевнили про готовність ринку активно включитися в організацію системи дієздатного агрострахування, а також продовжити роботу в цьому напрямку", - поінформувала президент ЛСОУ учасників засідання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас