Клюєв вважає тристоронній консорціум найкращим варіантом для ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв вважає тристоронній консорціум найкращим варіантом для ГТС

Енергетика
165
Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Клюєв заявив, що питання роботи вітчизняного паливно-енергетичного комплексу, в тому числі і функціонування вітчизняної газотранспортної системи, будуть розглянуті на одному із засідань РНБО, повідомляє прес-служба чиновника.
На його думку, найкращим варіантом модернізації вітчизняної ГТС був би варіант створення тристороннього консорціуму за участю представників України, Росії та Євросоюзу.
"Зараз проходять консультації з нашими партнерами, а після цього питання про подальшу роботу ГТС буде розглядатися на засіданні РНБО України", - сказав Клюєв.
"Це питання національної безпеки. Ціни на газ, ціни на паливо - це дуже важливі питання, і їх необхідно розглядати на засіданні Ради національної безпеки та оборони. Це буде стосуватися і ГТС, і впровадження нових технологій енергозбереження, і інших питань енергетичної безпеки", - підкреслив він.
Нагадаємо, раніше заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха заявив, що Кабінет міністрів згоден на законопроект щодо реформування нафтогазового комплексу в редакції народного депутата від НУНС Юрія Кармазіна, який забороняє приватизацію підприємств, створених внаслідок реорганізації НАК Нафтогаз України.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас