Ассанж вирішив балотуватися в австралійський сенат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ассанж вирішив балотуватися в австралійський сенат

224
Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж прийняв рішення балотуватися у верхню палату австралійського парламенту - сенат.
В даний час Ассанж перебуває під арештом у Великобританії, де чекає рішення суду про його екстрадицію до Швеції. Право заарештованого балотуватися на виборну посаду ставилося під сумнів, однак юристи WikiLeaks з'ясували, що жодних перешкод для висунення немає. Крім того, в проекті обговорюється можливість створення "партії WikiLeaks", яка могла б "захопити" австралійський парламент.
Джуліан Ассанж - громадянин Австралії (він народився в 1971 році в місті Таунсвілл на північному сході країни). Штат, від якого буде балотуватися засновник WikiLeaks, поки невідомий, але його обіцяють назвати найближчим часом. Тим часом від округу Лейлор в штаті Вікторія в сенат буде висуватися ще один, поки неназваний представник проекту - він буде змагатися безпосередньо з прем'єр-міністром Австралії Джулією Гіллард.
Проект WikiLeaks і його засновник прославилися завдяки публікації сотень тисяч секретних документів з американської дипломатичної переписки. Влада Австралії засудила діяльність WikiLeaks, охарактеризувавши її як "надзвичайно безвідповідальну", зазначає Agence France-Presse. У 2010 році уряд Гіллард ініціював з цього приводу перевірку, однак спеціальна комісія не знайшла в діях Ассанжа порушення австралійських законів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас