Нафта WTI дорожчає на оптимізмі щодо економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта WTI дорожчає на оптимізмі щодо економіки США

Енергетика
50
Ціни на нафту еталонних марок WTI і Brent ростуть у п'ятницю, при цьому якщо в Нью-Йорку увага інвесторів зосереджена на макроекономічних перспективах, то в Лондоні трейдери відіграють заяву уряду про те, що рішення розконсервувати стратегічні запаси нафти країни поки передчасне, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість квітневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла на $ 0,44 (0,42%) відносно рівня 15 березня - до $ 105,55 за барель.
Напередодні цей контракт подешевшав на $ 0,32, до $ 105,11 за барель - мінімуму з 6 березня. Зниження вартості нафти з початку тижня становить близько 1,8%. З початку року "чорне золото" подорожчало на 6,7%.
За даними міністерства праці США, число американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня знизилося на 14 тис. - до мінімальних з березня 2008 року 351 тис. Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 365 тис., а не 362 тис., як повідомлялося раніше. Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували зниження числа заявок за тиждень, що завершився 10 березня, на 5 тис. з оголошеного раніше рівня попереднього тижня - до 357 тис.
Крім того, в п'ятницю ввечері очікується публікація важливих даних про обсяги промислового виробництва в країні в лютому, а також про рівень довіри пересічних громадян до економіки.
Згідно з прогнозами аналітиків, промвиробництво в США зросло минулого місяця на 0,4%. У січні цей показник не змінився. Ці дані Федеральна резервна система оприлюднить о 17:15.
О 17:55 мск Мічиганський університет оприлюднить попереднє значення розраховується ним індексу споживчої довіри за березень. За прогнозами експертів, значення цього показника зросте з 75,3 пункту в лютому до 76 пунктів у березні.
"У США, очевидно, сформувалася цілком стійка база для зростання, - відзначає аналітик CMC Markets Рик Спунер. - Макроекономічні дані виявляються хорошими. Ми рухаємося в правильному напрямку, і це безсумнівно добре для нафти".
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив у четвер ввечері, що, хоча питання про розконсервування стратегічних запасів нафти в країні потрібно обговорити, немає ніякої угоди з президентом США Бараком Обамою щодо використання британських резервів.
Під час торгів у четвер ціна нафти WTI в Нью-Йорку опускалася на 1,6% після того, як одне із світових інформаційних агентств повідомило, що США і Великобританія нібито домовилися про скоординоване використання своїх стратегічних запасів для зниження цін на нафту.
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на травень на лондонській біржі ICE Futures піднялося на $ 0,63 (0,51%) - до $ 123,23 за барель.
Напередодні цей контракт подешевшав на $ 1,98 (1,59%) - до $ 122,6 за барель.
Торги квітневими ф'ючерсами на Brent завершилися в четвер на позначці $ 123,55 за барель, що на 1,1% нижче підсумкового котирування середи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас