Що найбільше турбує українців? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що найбільше турбує українців?

421
Найбільше українців переживає через зростання цін на продукти і ЖКП, свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології, пише РБК-Україна.
Зокрема, як з'ясували соціологи, дорогих продуктів бояться 58% опитаних, при цьому 54% українців турбуються через зростання цін на комунальні послуги.
Серед проблем, які найбільше хвилюють українців, також втрата роботи, її бояться 34% опитаних. Трохи менше людей, 32%, незадоволені несвоєчасною виплатою заробітної плати і пенсій.
Втрата здоров'я змушує переживати 30% українців. 19% побоюються за долю своїх рідних. В цей же час економічна криза і зростання корупції турбує тільки 27% опитаних, а розгул злочинності - 20%, свідчать результати дослідження.
Найменш значимими проблемами для українців виявилися співробітництво України з НАТО (1%), міжцерковні проблеми (2%), територіальні претензії з боку країн-сусідів України (3%) і поглиблення співпраці з Євросоюзом (3%).
Дослідники дізналися, що українці з різних регіонів на перше місце виносять різні проблеми. Проблемою зростання цін на продукти та комунальні послуги більше стурбовані жителі Східного (65% і 59%) і Південного (64% і 60%) регіонів.
Про втрату роботи більше переживають жителі Центрального та Східного регіонів (36%). У Західному регіоні цю проблему виділили 32%, а в Південному - 31% опитаних. Несвоєчасна виплата зарплат і пенсій є найбільш актуальною проблемою для жителів Східного (41%) і Центрального регіонів (36%).
Примітно, що втрата здоров'я в рівній мірі турбує всіх українців.
Поглиблення економічної кризи найбільше хвилює мешканців Західного (30%) і Південного (29%) регіонів, в Центральному регіоні цю проблему виділили 25% опитаних, а в Східному - 24%. За зростання корупції найбільше переживають в Західному регіоні (36%), а найменше - Східному (18%).
Розгул злочинності найменше турбує жителів Південного регіону (18%). В інших регіонах ситуація практично однакова: Східний і Західний - 22%, Центральний - 20% опитаних.
Соціологи також з'ясували, що побоювання за долю рідних і близьких є найбільш актуальною проблемою в Південному регіоні (23%). У Центральному регіоні за близьких переживають тільки 13%, в Західному - 20% опитаних, а в Східному - 19%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас