Китай почне видавати країнам БРІКС кредити в юанях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай почне видавати країнам БРІКС кредити в юанях

Валюта
386
Банк розвитку Китаю (CDB) має намір видавати країнам БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, ПАР) кредити в юанях. Відповідний меморандум про взаєморозуміння сторони планують підписати 29 березня 2012 року. Про це пише The Financial Times з посиланням на джерела, близькі до переговорів.
За умовами угоди, CDB буде кредитувати банки країн-партнерів в юанях, а ті, в свою чергу, почнуть видачу позик у національних валютах. FT пише з посиланням на підрахунки Morgan Stanley, що в даний час частка юаня в торгових операціях КНР на території Азії становить 13 відсотків. HSBC прогнозує, що до 2015 року цей показник зросте до 50 відсотків.
З російського боку договір буде підписувати Внєшекономбанк. Також в переговорах беруть участь Експортно-імпортний банк Індії, Бразильський банк розвитку і Банк розвитку Південної Африки. У Росії з Китаєм вже є договір про взаєморозрахунки у національних валютах, який був підписаний влітку минулого року.
Банки та регулятори Китаю, на балансі якого перебувають доларові активи на суму близько трьох трильйонів доларів, побоюються ослаблення американської нацвалюти. Враховуючи в тому числі і боргову кризу єврозони, КНР докладає значних зусиль для диверсифікації своїх валютних резервів і зростання впливу юаня.
Торік було оголошено про кілька значимих подій на валютному і грошовому ринках КНР. У листопаді Шанхайська фондова біржа заявила про готовність надати іноземним компаніями вільно розміщувати свої акції. Крім того, в середині грудня влада дозволила оплачувати акції місцевих компаній розміщеними на офшорних рахунках юанями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас