Британський парламент: Час готуватися до розпаду єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський парламент: Час готуватися до розпаду єврозони

Казна та Політика
1148
Комітет британського парламенту рекомендував міністрам скласти план на випадок розпаду єврозони. На думку членів комітету, це може призвести до масових безладів і притоку в країну економічних мігрантів, пише Корреспондент.
Комітет палати громад зі стратегії в галузі національної безпеки заявив, що можливий повний або частковий крах європейської єдиної валюти.
У заяві у відповідь уряд вказує, що довгострокова безпека є центральним моментом його зовнішньої політики.
Парламентський комітет, членом якого є, серед інших, колишній директор розвідувальної служби МІ-5 баронеса Маннінгем-Буллер, вважає, що економічна стабільність може позбавити Британію можливості захищати себе.
Крім того, в доповіді комітету йдеться, що європейські країни у випадку серйозної фінансово-економічної кризи можуть виявитися вимушеними піти на скорочення витрат на оборону.
Голова комітету і колишній міністр закордонних справ в уряді лейбористів Маргарет Бекетт заявила, що низка питань в урядовій стратегії залишаються неясними.
"Нам необхідна громадська дискусія з питання про те, якою країною ми хочемо стати в майбутньому, і чи відповідають наші амбіції нашим фінансовим можливостям", - сказала вона.
За її словами, немає ніяких свідчень того, що стратегія в галузі національної безпеки визначала ті чи інші рішення уряду в ході подій в Лівії та Сирії.
Цей документ, на думку колишнього міністра, був складений у поспіху відразу після виборів 2010 року, а його перегляд в 2015 році повинен проходити в рамках набагато більш продуманого процесу.
У своїй доповіді парламентський комітет, створений з метою спостереження за Радою з національної безпеки, головою якого є прем'єр-міністр, зазначає, що Британії, можливо, доведеться переглянути свої відносини з США у зв'язку з тим, що Вашингтон змінює свої стратегічні пріоритети, переносячи їх з Європи в Азіатсько-Тихоокеанський регіон.
"Ми вважаємо, що було б абсолютно нереалістично не чекати зменшення впливу Британії на міжнародній арені в середньо- і довгостроковому плані", - йдеться в доповіді.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас