Компанія Siemens заплатить штраф за підкуп грецьких чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Siemens заплатить штраф за підкуп грецьких чиновників

298
Німецький концерн Siemens заплатить мінімум 170 млн євро Греції, щоб врегулювати корупційний скандал з Афінами.
Siemens також зобов'язався інвестувати близько 100 мільйонів євро в економіку Греції, повідомляє Лента.ру з посиланням на Agence France-Presse.
Німецький концерн визнав раніше, що його працівники підкуповували грецьких чиновників платили багатомільйонні хабарі грецьким політикам до 2007 року в обмін на надання вигідних контрактів. Ніхто поки не був покараний в Греції у даній справі, проте Афіни пригрозили Siemens судом, зажадавши від компанії компенсації збитків.
Мирова угода з Siemens буде підписана після того, як її прийме грецький парламент.
У 2010-2011 роках в Греції було проведено 11-місячне парламентське розслідування, яке показало, що корупційні практики Siemens в 1997-2002 роках завдали збитків грецьким платникам податків у 2 мільярди євро.
Корупція в Siemens стала надбанням громадськості в 2006 році після кількох гучних обшуків. Топ-менеджерів компанії обвинуватили в дачі хабарів заради укладення вигідних контрактів. Зокрема, мова йшла про підкуп підрядників в Аргентині, Бангладеш, Венесуелі, Іраку, Лівії, Нігерії та Росії.
В процесі внутрішнього розслідування було встановлено, що співробітники компанії дали хабарів більш ніж на 1,3 мільярда євро. В кінці 2008 року концерн зобов'язали виплатити близько мільярда євро штрафу владі США та Німеччини.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас