КрАСЗ і ЗАЗ тимчасово скорочують виробництво через проблеми, що виникли з комплектуючими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КрАСЗ і ЗАЗ тимчасово скорочують виробництво через проблеми, що виникли з комплектуючими

545
Кременчуцький автоскладальний завод (КрАСЗ; входить до групи АІС) в цьому місяці скоротить виробництво на 25-37%, повідомив учора директор підприємства Микола Черниш. За його словами, через замерзання акваторії портів у компанії виникли проблеми з поставками комплектуючих, пише "Коммерсант-Украина". З цих же причин приблизно на два тижні в лютому зупинив випуск автомобілів Запорізький автозавод (ЗАЗ), розповів заступник голови правління корпорації "Укравто" (володіє ЗАЗ) Олег Папашев.
У більш вигідному становищі опинилися компанії, які отримують комплектуючі по суші. "Нашому підприємству доставляють комплектуючі з Європи, тому проблем з постачаннями не було", - говорить керівник зі зв'язків з громадськістю компанії "Єврокар" (ТМ Skoda) Олена Гавінська. Дізнатися, чи створили погодні умови проблеми з виробництвом автомобілів другому за обсягом виробнику в країні - корпорації "Богдан", - вчора не вдалося: президент компанії Олег Свинарчук та прес-секретар Сергій Красуля на дзвінки не відповідали.
Виробники кажуть, що з такою проблемою вони зіткнулися вперше. "Море раніше не замерзало. Не думаю, що такі морози повторяться в майбутньому", - говорить Олег Папашев. Крім того, в компанії сподіваються, що в портах з'являться криголами.
Ситуацією можуть скористатися імпортери автомобілів. "Справа в тому, що автоімпортери замовляють машини в ті часи року, коли погодні умови в портах сприяють безперебійним поставкам. Але ті заводи, які залежать від комплектуючих, мають ризики недопоставок через те, що плановані обсяги постачають навіть у холодну пору року", - говорить гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко. Хоча Папашев стверджує, що в дилерській мережі компанії зараз немає дефіциту автомобілів: "У нас був невеликий запас машин на складах. Крім того, ми розраховуємо найближчим часом збільшити виробництво, щоб надолужити згаяний час". В автосалонах Ssang Yong, автомобілі яких виробляє КрАСЗ, відзначили, що в лютому у них був невеликий дефіцит по Ssang Yong Korando в дизельній версії. "Але зараз автомобілів достатньо, їх вистачить на 1,5 місяця навіть за умови зупинки заводу", - повідомив менеджер з продажу одного з салонів Ssang Yong.
Дані про продажі автомобілів в лютому ще не публікувалися, але, за словами Олега Папашева, зниження виробництва може відбитися на статистиці. Однак на річних показниках, на його думку, ситуація не відіб'ється. Учасники ринку очікують, що ринок виросте в 2012 році на 15%. У січні, за даними AUTO-Consulting, зростання склало 13,38%, до 12,7 тис., в порівнянні з січнем 2011 року.
Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що в січні 2012 р. КрАСЗ знизив виробництво автомобілів в 2 рази - до 310 шт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас