Ціни на нафту продовжують знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту продовжують знижуватися

Енергетика
520
Світові ціни на нафту продовжують знижуватися в процесі торгів вівторка на корекції після досягнення дев'ятимісячного максимуму в кінці минулого тижня, а також на прогнозах збільшення запасів пального на складах США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:50 мск знизилася на 0,6 долара, або на 0,55%, - до 107,96 долара за барель. При цьому в п'ятницю вартість цієї марки досягла дев'ятимісячного максимуму в 109,77 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,65 долара, або на 0,52%, - до 123,52 долара за барель.
Як вважає більшість аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, комерційні запаси пального на складах США за минулий тиждень зросли на 250 тис. барелів. "Попит на нафтопродукти в США дуже слабкий. Крім того, на ринку ще присутні побоювання щодо негативного впливу високих цін на економіку", - заявив в інтерв'ю агентству Bloomberg головний ринковий стратег CMC Markets Asia Pacific Pty Майкл Маккарті.
З негативом було сприйнято рішення рейтингового агентства Standard & Poor's знизити довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Греції на два щаблі - з "СС" до "SD" - "вибіркового дефолту". Причиною агентство назвало ту обставину, що грецький уряд ввів поправки до норми колективної дії при проведенні програми обміну облігацій з дисконтом, що мають зворотну силу. Дана норма дозволяє примусити меншість інвесторів до обміну боргу при добровільну участь кваліфікованої більшості.
Між тим Міністерство фінансів Греції назвало "очікуваним" зниження рейтингу країни і запевнило, що банківська система країни не постраждає від цього рішення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас