Реструктуризація держборгу Греції підвищить довіру до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реструктуризація держборгу Греції підвищить довіру до євро

Валюта
246
Домовленості Греції з приватними кредиторами про реструктуризацію заборгованості підвищать довіру до євро, а також створять умови, необхідні для стабілізації економіки цієї країни, пише Інтерфакс.
Таке переконання висловили в Інституті міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF), що представляє інтереси кредиторів.
IIF очікує участі в операції значного числа кредиторів Греції, сказав журналістам виконавчий директор інституту Чарльз Даллара.
Ця угода "є надзвичайно важливим елементом загального процесу відновлення довіри", вважає Даллара.
"Відсутність рішення щодо грецького питання тяжіла над єврозоною майже два роки, що викликало сильне занепокоєння у світових інвесторів", - додав він.
IIF від імені банків і хедж-фондів, які мають боргові зобов'язання Греції, домовився про списання при обміні 53,5% номінальної ціни "старих" грецьких облігацій.
"Це безпрецедентний рівень добровільного списання боргу", - зазначив Даллара.
"Незважаючи на величезні збитки для інвесторів, є і деякі позитивні моменти. Збитки будуть суттєвими, але обмеженими", - вважає керівник IIF.
Крім того, цей крок дозволить запобігти неконтрольованому дефолту Греції, що "доволі позитивно з системної точки зору", - підсумував Даллара.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас