Рада може дозволити виплачувати компенсації батькам, чиїм дітям не вистачило місць в дитсадках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може дозволити виплачувати компенсації батькам, чиїм дітям не вистачило місць в дитсадках

454
Українським батькам можуть почати виплачувати компенсації, якщо їх дітям не вистачить місць у дитсадках.
За словами авторів законопроекту, така виплата дозволить частково компенсувати батькам, чиї діти не забезпечені місцями у дитсадках, витрати, пов'язані з виконанням зазначених функцій і відповідними обмеженнями у трудовій діяльності.
Раніше повідомлялося, що народний депутат Олександр Фельдман зареєстрував у Раді законопроект Про виплати компенсації в разі нестачі місця в дитячому садку (р/н 10083), який передбачає виплату матеріальної компенсації батькам, або особам, що їх заміняють, діти яких не забезпечені місцями в дитячих садках.
Зокрема, як повідомили в прес-службі депутата, законопроектом пропонується встановити розмір компенсації з коштів місцевих бюджетів на рівні однієї мінімальної зарплати на місяць на одну дитину. Порядок виплати компенсації пропонується встановити Кабінету міністрів України.
Також подібна компенсація надасть батькам додаткову можливість для оплати навчання дитини в приватному дитячому садку або для найму няні.
Крім того, необхідність виплачувати матеріальну компенсацію стимулюватиме органи місцевої влади та місцевого самоврядування до більш активного пошуку шляхів вирішення проблеми із забезпеченням дітей місцями в дитсадках, - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.
Нагадаємо, в жовтні 2011 року Верховна Рада відмовилася скасувати обов'язкове навчання дітей з п'ятирічного віку в дитсадках.
Автор законопроекту - народний депутат Леся Оробець (фракція НУНС) пояснила, що обов'язкове навчання дітей у дитсадках є проблематичним в силу дефіциту місць у дошкільних навчальних закладах, крім того, вона нагадала, що, згідно з Конституцією, обов'язковим є лише навчання в школах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас