Європарламент: Єдині бонди можуть в перспективі принести стабільність в єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент: Єдині бонди можуть в перспективі принести стабільність в єврозону

Казна та Політика
135
Єдині облігації країн єврозони можуть стати в середньостроковій перспективі джерелом стабільності регіону єдиної валюти, яка страждає від затяжної боргової кризи, йдеться в резолюції Європарламенту.
Єврокомісія в листопаді 2011 року опублікувала пропозиції про створення єдиних бондів зони євро і почала переговори з країнами валютного союзу про можливість їх випуску. За кілька днів до цього Німеччина виступила проти введення подібних паперів, не вважаючи даний крок панацеєю від боргових проблем в Європі. У Берліні вважають, що це відкриє слабким економікам можливість безкоштовно отримувати економічні блага завдяки сильному кредитному рейтингу Німеччини.
Європарламент вітає пропозиції Єврокомісії щодо євробондів, але зазначає у своїй резолюції, що такі папери не є швидкодіючими ліками від поточних проблем: для успіху подібного інструменту необхідна велика фіскальна координація всередині єврозони.
Лідери майже всіх країн Євросоюзу, включаючи всі держави єврозони, на черговому саміті 1-2 березня планують підписати бюджетний договір, що встановлює єдині максимуми співвідношення.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас