Банк Англії: Економіка Великобританії в 2012 році буде "зростати зигзагом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: Економіка Великобританії в 2012 році буде "зростати зигзагом"

Казна та Політика
380
Економічне зростання у Великобританії в 2012 році буде носити "зигзагоподібний" характер - ВВП країни буде то знижуватися, то зростати на фоні реалізації заходів зі скорочення держборгу країни, а також під впливом рецесії в єврозоні, заявив глава Банку Англії Мервін Кінг на прес-конференції після публікації доповіді регулятора щодо інфляції.
"Необхідність "залатування" наших балансів означає, що шлях відновлення економіки, швидше за все, буде повільним і невизначеним. Більшу частину року, скоріш за все, буде спостерігатися "зигзагоподібний" малюнок зміни позитивної динаміки зростання на негативну з кварталу в квартал", - сказав він.
Він зазначив, що економіці Великобританії доводиться відновлюватися в "нелегкі часи".
Протягом всього 2011 року економічне зростання в Британії було слабким і нестійким (I квартал - 0,4%, II квартал - 0,0%, III квартал - 0,6%, IV квартал - мінус 0,2%, загальний річний показник - 0,8%), що дало експертам підстави говорити про можливість повернення країни в період рецесії.
У свою чергу, бізнес сподівається, що Великобританії вдасться уникнути рецесії в 2012 році. Згідно з опублікованими раніше прогнозами Конфедерації британських промисловців (CBI), зростання ВВП країни в 2012 році складе 0,9%, що трохи нижче від листопадового прогнозу, згідно з яким показник в поточному році повинен був вирости на 1,2%. У 2013 році прогнозується "помірне зростання" ВВП (2%).
Коментуючи ситуацію з інфляцією в країні, глава Банку Англії відзначив, що темпи зростання споживчих цін продовжать сповільнюватися на тлі зниження цін на енергоносії.
"Інфляція, швидше за все, різко сповільниться найближчим часом, так як ефект від підвищення ПДВ (вступило в силу з січня 2012 року, підвищення з 17,5% до 20% - ред.) буде розмиватися, а ціни на бензин - знижуватися", - йдеться в доповіді Банку Англії.
Уповільнення інфляції дає регулятору можливість подальшого збільшення програми стимулювання національної економіки на тлі невизначених перспектив економічного зростання на 2012 рік.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас