Хакери Anonymous: Іран пообіцяв Асаду 1 мільярд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери Anonymous: Іран пообіцяв Асаду 1 мільярд дол.

860
Скандально відомі хакери з групи Anonymous заявили, що їм вдалося роздобути документи, згідно з якими Тегеран висловив готовність передати владі Сирії більш ніж 1 млрд. доларів фінансової допомоги.
Самі хакери пояснили, що зуміли прочитати переписку по електронній пошті 78 соратників президента Сирії Башара Асада. У листах, відправлених в грудні минулого року, якраз йшлося про допомогу, яку Тегеран може надати Дамаску, передає Інтерфакс.
Серед іншого, в листах повідомляється, що іранська сторона висловила готовність передати більше 1 млрд. доларів владі Сирії, що зазнає великих фінансових труднощів. За даними Anonymous, сирійські чиновники пояснили іранським колегам, що через заворушення в країні їм насилу вдається виплачувати зарплати чиновникам і співробітникам сил безпеки.
На таємних переговорах з сирійцями іранська делегація погодилася не тільки надати фінансову підтримку, а й запропонувала надати сприяння в боротьбі проти санкцій, введених низкою країн проти Дамаска. Зокрема, в Тегерані запропонували купувати сирійську нафту, щоб потім перепродувати її третім країнам. Таким чином пропонувалося обійти європейське ембарго на нафту з Сирії. Крім того, в Тегерані запропонували Сирії використовувати іранські аеропорти для відправки на експорт сирійських товарів.
Нарешті, судячи з отриманих хакерами документів, Іран висловив готовність поділитися з Сирією досвідом щодо проведення фінансових операцій в обхід міжнародних санкцій.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас