Тисячі португальців протестують проти заходів жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тисячі португальців протестують проти заходів жорсткої економії

189
Багатотисячна акція протесту пройшла у столиці Португалії. Вона спрямована проти жорстких заходів економії, прийнятих урядом країни для скорочення державної заборгованості в обмін на міжнародну допомогу.
У центрі Лісабона зібралося понад 100 тис осіб. Багато хто приїхав з інших міст на більш ніж 500 автобусах, наданих профспілками. По місту пройшли кілька демонстрацій, потім їх учасники зібралися на Палацовій площі в центрі португальської столиці. Щоб не допустити хаосу на дорогах, поліція обмежила рух транспорту на багатьох вулицях Лісабона, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Демонстранти жорстко критикують нерівність і убогість, які панують у португальському суспільстві. Учасники маніфестацій також виступають проти безробіття, скорочення заробітних плат, зменшення асигнувань на охорону здоров'я і освіту, підвищення податку на транспорт.
"В акціях протесту беруть участь не тільки держслужбовці, яких більшою мірою стосуються зміни, що відбуваються зараз, а й безробітні, молодь, пенсіонери, - зазначив генеральний секретар Загальної конфедерації трудящих Португалії Вірменію Карлуш. - Всі вони висловлюють невдоволення громадськості політикою уряду, яке обмежує права працівників, їх сімей та інших жителів країни".
Жорсткі заходи економії, проти яких виступають демонстранти, були схвалені владою республіки в обмін на кредит в 78 млрд євро, наданий Європейським союзом та Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас