Шойбле: Грецький план реформ не скоротить держборг країни до прийнятного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шойбле: Грецький план реформ не скоротить держборг країни до прийнятного рівня

Казна та Політика
156
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле вважає, що грецький план реформ не скоротить держборг країни до прийнятного рівня. Про це він заявив депутатам консервативної партії в п'ятницю, повідомили джерела, які побували на зборах.
"Шойбле сказав, що поточні плани не дозволять Греції скоротити борг до 120% ВВП до 2020 року", - сказало джерело в партії.
Інше джерело передало, що міністр очікує зменшення держборгу Греції до 136% ВВП до 2020 року при реалізації заявлених планів.
Міжнародний валютний фонд вважає прийнятною динамікою для боргу Греції його зниження до 120% ВВП до 2020 року. Але цей орієнтир зараз виглядає нереалістичним, і є ймовірність, що МВФ, Європейський центробанк і Європейська комісія погодяться підвищити його до 125%.
Коментар Шойбле свідчить про те, що Афіни повинні якось скоротити держборг ще на 10-11 процентних пунктів, щоб вийти на прийнятний рівень, тобто знайти способи заощадити додатково 20 млрд євро - можливо, за рахунок списань по облігаціях на балансах суверенних кредиторів.
Канцлер Німеччини Ангела Меркель на тих же зборах заявила, що небезпечно дозволяти Греції оголошувати боргової дефолт, тому що це може призвести до "неконтрольованих наслідків".
Напередодні політичні лідери Греції домовилися про нові реформи заради другої програми фінансової допомоги від ЄС і МВФ, але пізніше міністри фінансів єврозони заявили, що цього мало.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас