Регіонал: Якщо кримському спікеру важко вивчити українську, нехай подає у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регіонал: Якщо кримському спікеру важко вивчити українську, нехай подає у відставку

332
Народний депутат від Партії регіонів Олександр Стоян заявив, що спікер Верховної Ради Криму не має права критикувати центральні органи влади України за переписку з автономією державною мовою.
"Якщо спікеру в Криму складно оволодіти державною мовою, нехай він знімає свої повноваження. Що тут ще сказати. Адже людина, яка живе в Україні і не знає української мови, тим більше політик, тим більше держчиновник, вона не має права таке заявляти", - сказав Стоян.
"Він не має права таке заявляти. Я категорично проти того, щоб діловодство в Криму велося лише російською мовою", - підкреслив Стоян.
При цьому регіонал заявив, що російська мова не отримає статусу другої державної в Україні, але в Криму може претендувати на офіційну.
"Українська мова - це державна мова, а російська повинна мати офіційний статус. Тому можна вести розмову про це. Враховуючи особливий статус Криму, можна ввести там і російську, і кримсько-татарську, адже там і кримські татари також мають права на захист своїх інтересів", - пояснив Стоян.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас