На вокзалі в Києві встановлять термінал для друку квитків, замовлених через інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На вокзалі в Києві встановлять термінал для друку квитків, замовлених через інтернет

354
Керівництво Укрзалізниці прийняло рішення про введення в експлуатацію терміналу самообслуговування з друку проїзних документів, оформлених через інтернет.
Зразок спеціалізованого автомата планується встановити на станції Київ-Пасажирський.
Застосування зазначених автоматів дозволить пасажиру, не звертаючись до залізничної каси, самостійно і швидко роздрукувати проїзний документ за наявним номером або через штрих-код замовлення, минаючи черги у квиткових касах.
Як вказано в повідомленні, за підсумками січня 2012 року через інтернет було реалізовано 2,06% проїзних документів від загальної кількості квитків, проданих в цьому місяці. Таким чином, з моменту введення першого етапу цього сервісу (бронювання місць через всесвітню мережу) кількість пасажирів, які скористалися послугою, перевищила 1 млн.
"Для порівняння: на авіаційному транспорті через інтернет оформляється 7-10% квитків. А головне, що спостерігається позитивна тенденція. Якщо в 2009 році через Інтернет було продано лише 0,14% квитків від їх загальної кількості, то в минулому році залізничники вийшли на показник 1,06%. Зокрема, в січні 2011 року через Інтернет було оформлено 10 тис. місць, а за аналогічний період 2012 року - 84 тис., - результати обнадійливі", - пояснила начальник управління нормативно-технологічного забезпечення інформаційних технологій пасажирських перевезень Головного пасажирського управління Укрзалізниці Ніна Кострубицька.
За її словами, продаж залізничних квитків через мережу стрімко завойовує популярність у населення. Залізничний транспорт скоро зможе конкурувати в цій сфері з авіаційним, зазначила Кострубицька.
"Такий сплеск популярності цієї послуги можна пояснити тим, що оформлення квитка через Інтернет обходиться пасажиру на 2 гривні дешевше, ніж його придбання в звичайній касі і, отже, людина заощаджує не тільки час, але і гроші, хоча й невеликі. До того ж є послуга бронювання місць. На сьогодні вартість цієї послуги - 18 грн. Тепер спрощується процедура друку квитків на станції Київ-Пасажирський, що також буде сприяти поліпшенню рівня обслуговування пасажирів", - йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас