Фірташ побудує найбільшу в Європі теплицю за 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ побудує найбільшу в Європі теплицю за 100 млн доларів

Аграрний ринок
6010
Група Group DF планує інвестувати 100 млн доларів у будівництво тепличного комплексу в Сінькова Заліщицького району Тернопільської області до 2013 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи, пише Дело.
За масштабами агропромислових об'єктів, що будуються в даний час, майданчик тепличного комплексу є найбільшим в Європі.
В даний час на підготовці будмайданчика площею 10 га працюють понаде 200 будівельників та 70 одиниць техніки, перевезено 500 тис. куб. м ґрунту. Господарство має розпочати роботу восени 2012 року, планові обсяги виробництва становлять 4 тис. тонн томатів і 1,5 тис. тонн перцю на рік.
Згідно з повідомленням, даний тепличний комплекс буде першим в Україні, де перець будуть вирощувати у промислових обсягах, обсяг виробленого перцю дозволить скоротити його імпорт в Україну на 20%.
До складу комплексу увійде теплиця з вирощування розсади потужністю 8,4 млн саджанців на рік, цех зберігання та пакування продукції. Крім того, підприємство зможе переробляти продукцію і випускати консервовані помідори і перець.
Очікується, що врожайність томатів складе близько 70 кг/кв. м, перцю - близько 40 кг/кв.м, середня врожайність всіх культур складе 58 кг/кв. м.
Тепличне обладнання та конструкції поставляє нідерландська компанія, назва якої не повідомляється, технології вирощування овочів придбані в Ізраїлі.
За даними прес-служби Group DF, в даний час більшість тепличних господарств країни спеціалізуються на вирощуванні томатів та огірків (близько 90% всіх посівних площ). Під вирощування перцю відведено 1% тепличних площ.
За даними Державної служби статистики, протягом 2010 року Україна імпортувала 8,4 тис. тонн перцю, за 10 місяців 2011 року - 7,4 тис. тонн.
Основними постачальниками перцю є Іран, Туреччина, Іспанія, Ізраїль та Нідерланди.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас