Конгрес США прийняв закон, що забороняє парламентаріям інсайдерські операції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США прийняв закон, що забороняє парламентаріям інсайдерські операції

238
Палата представників конгресу США прийняла в четвер закон під назвою STOCK Act (від Stop Trading on Congressional Knowledge), що забороняє парламентаріям використовувати інсайдерську інформацію для здійснення угод з активами.
В даний час члени конгресу не підпадають під юрисдикцію американського законодавства про інсайд, що дає їм можливість фактично безкарно використовувати службову інформацію. Теоретично парламентський комітет з етики може засудити такі дії, однак до іншої, крім дисциплінарної, відповідальності притягнути парламентаріїв за це неможливо. Покласти край такій практиці президент США Барак Обама запропонував у щорічному посланні до парламенту 25 січня. Вперше STOCK Act був представлений в конгресі ще в березні 2006 року, проте вже на початку 2007-го був відхилений. Нинішня спроба прийняти закон є другою.
Як передає кореспондент РИА Новости, палата представників прийняла закон практично одноголосно: 417 голосами за і двома проти. На підтримку законопроекту виступили всі конгресмени-демократи, два голоси проти було подано республіканцями.
Після голосування закон надходить на підпис президенту, у випадку зі STOCK Act не потрібно скликання погоджувальної комісії сенату і палати представників, бо обидві палати конгресу ухвалили ідентичний документ. Раніше глава республіканської більшості в палаті представників Ерік Кантор пропонував колегам прийняти більш "помірну" версію документа, однак конгресмени його не підтримали і проголосували за варіант законопроекту, прийнятий сенатом.
Сенат проголосував за документом 3 лютого, тоді тільки троє зі ста сенаторів заперечили проти прийняття такого закону.
Парламентарії, більшість з яких в США є мільйонерами, явно не поспішали брати на себе нові зобов'язання і спробували заблокувати законопроект "непрохідними" поправками при розгляді в сенаті. Зокрема, поправка, внесена сенаторами-демократами Майклом Беннетом і Джоном Тестером, передбачала довічну заборону для членів конгресу на роботу лобіста і шестирічну заборону для помічників парламентаріїв на лобіювання інтересів їхніх колишніх сенаторів і конгресменів. Демократи Шеррод Браун і Джефф Меркле в свою чергу пропонували законодавцям і їхнім першим помічникам повністю позбутися усіх активів або передати їх у так звані "сліпі трасти" без права впливати на рішення керуючих.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас