Мінекономіки Іспанії очікує прискорення спаду ВВП в I кварталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки Іспанії очікує прискорення спаду ВВП в I кварталі

Казна та Політика
131
ВВП Іспанії в першому кварталі 2012 року скоротиться більше, ніж в останньому кварталі минулого року, коли його зниження склало 0,3%, заявив у четвер міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос.
"Перший квартал буде дуже, дуже важким. Очевидно, що перший квартал буде найгіршим, гіршим, ніж останній квартал 2011 року, але я сподіваюся, що другий (квартал. - Прим. ред.) буде не таким поганим, і у другому півріччі ми стабілізуємося", - цитує міністра агентство France Presse.
Країна в кінці минулого року прийняла масштабні заходи економії з метою скорочення держборгу і дефіциту бюджету. Зокрема, уряд країни зобов'язався у найближчі два роки підвищити податки, що повинно принести в казну додатково 6,2 млрд євро. Крім того, було вирішено скоротити на 18% роздуті штати держустанов, а також витрати на їх утримання. Це дасть економію в 8,9 млрд євро.
Тим часом Міжнародний валютний фонд і багато експертів попереджають, що занадто старанне "затягування поясів" в країні стане однією з причин скорочення її економіки і може призвести до рецесії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас