Нафтогаз розпочинає видобуток нафти в Єгипті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз розпочинає видобуток нафти в Єгипті

Енергетика
456
НАК "Нафтогаз України", Міністерство нафти Арабської Республіки Єгипет і Єгипетська державна компанія GANOPE (Ganoub EL-Wadi Holding Petroleum Company) підписали концесійну угоду про розвідку і подальшу експлуатацію двох нафтових блоків Wadi Mahareeth № 8 і № 9, розташованих у Східній пустелі Єгипту.
Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ України, опублікованому на сайті відомства.
У повідомленні наголошується, що площа концесійної території складає більше 20 тис. кв. км.
Також в повідомленні сказано, що даний проект здійснюється в рамках державної програми диверсифікації джерел поставок вуглеводнів в Україну.
Нагадаємо, 13 грудня 2006 року між Арабською Республікою Єгипет, Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і НАК "Нафтогаз України" було укладено Концесійну угоду на проведення нафтової розвідки та розробки запасів вуглеводнів східного блоку Алам Ель Шавіш Іст у Західній Пустелі АРЄ загальною площею 994 кв. км.
За час реалізації проекту компанією пробурені 12 пошукових і 2 розвідувальні свердловини. Відкрито 5 родовищ вуглеводнів. Сумарні видобувні запаси нафти і газу на трьох родовищах оцінюються в 10 млн. тонн умовного палива. Проводиться оцінка запасів на двох інших родовищах.
НАК "Нафтогаз України" продовжує здійснювати організаційно-правові заходи і виконувати дослідні та технологічні роботи на родовищах з метою нарощування видобутку нафти і газу.
GANOPE - єгипетська держкомпанія, що володіє ексклюзивними концесійними правами на всій території Південного Єгипту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас