Мінсоцполітики почне боротися з тіньовими зарплатами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики почне боротися з тіньовими зарплатами

Казна та Політика
939
Міністерство соціальної політики підготувало низку законодавчих актів щодо боротьби з неофіційними зарплатами, які найближчим часом будуть внесені на розгляд у Верховну Раду, повідомив перший заступник міністра соцполітики України Василь Надрага, пише Інтерфакс.
В ефірі програми "Соціальний статус" на телеканалі "Tonis" він розповів, що держава не може суттєво збільшувати пенсії та соціальні виплати в ситуації коли громадяни, які працюють отримують зарплати "у конвертах" і відраховують у держбюджет мізер.
"Відповідальність держави - це одна складова, і за це з держави потрібно запитувати, оцінювати, критикувати. Але й відповідальність суспільства і окремо громадянина повинна бути. Це радянська казка про засіки батьківщини, де можна брати все", - відзначив Надрага.
Проте, підкреслив перший заступник міністра, за останній час держава не зменшила ні однієї фактичної виплати, більше того, в Україні існує стійка тенденція росту пенсій, соціальних виплат і зарплат. Зокрема, за його словами, в 2012 році допомога при народженні першої дитини складе 28,8 тис. грн у порівнянні 12,2 тис. грн в 2011 році, а при народженні третьої дитини - 115 тис. грн до кінця поточного року в порівнянні з 50 тис. грн на початок минулого року. Також суттєво - на 20-25% у порівнянні з минулим роком - зростуть виплати окремим категоріям громадян, таким як чорнобильці, діти війни, інваліди й інші.
А мінімальна пенсія до кінця поточного року зросте на 8% і складе 884 грн.
"Це невелике зростання, але це стосується всіх без винятку пенсіонерів" - заявив Надрага.
За його словами, в Україні за межею бідності живе 16,2% громадян.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас