Туреччина і Грузія залишилися без азербайджанського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина і Грузія залишилися без азербайджанського газу

Енергетика
377
Експорт азербайджанського газу до Туреччини і Грузії тимчасово припинений у зв'язку з технічними несправностями на платформі, розташованій в районі родовища Шах-Деніз. Про це повідомляє агентство Trend.
Поставки газу припинилися через спрацювання автоматичної системи безпеки при проведенні планових профілактичних робіт на платформі. Подробиці події не повідомляються. Місцевий підрозділ британської компанії BP, яка є оператором родовища, розраховує завершити ремонт і відновити поставки палива до вечора 7 лютого.
Крім того, експорт газу до Туреччини скоротився і з Ірану, також через технічну несправність. Щоденні поставки палива знизилися з 40 до 6-7 мільйонів кубометрів. Про це, як повідомляє Reuters, заявив прем'єр-міністр Туреччини Танер Йилдиз. Анкара очікувала відновлення поставок з Ірану в повному обсязі також до вечора 7 лютого. В результаті виниклих труднощів Анкара була змушена призупинити експорт палива до Греції.
Туреччина імпортує з Азербайджану близько 16 відсотків необхідного для країни газу - 6,6 мільярда кубометрів. Іран поставляє Анкарі 10 мільярдів кубометрів на рік. Найбільшим постачальником палива Туреччини є Росія, яка за минулий рік експортувала в цю країну понад 25 мільярдів кубометрів газу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас