Бойко: Уряд Тимошенко оцінив українську ГТС в 7 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Уряд Тимошенко оцінив українську ГТС в 7 млрд дол.

Енергетика
555
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що їхні попередники - уряд Юлії Тимошенко - офіційно оцінили українську газотранспортну систему (ГТС) в $7 млрд.
Про це Бойко заявив в ефірі спецпроекту "Енергонагляд" на "5 каналі" в понеділок, коментуючи заяву екс-прем'єра Ю.Тимошенко про те, що українська ГТС коштує $200 млрд.
"Ви знаєте, я можу тільки навести приклад: коли працював попередній уряд з прем'єром, про якого ви сказали, то ми маємо оцінку ГТС, яку проводив попередній уряд, вони оцінили її аж в $7 млрд. Я не знаю, що там говорить сьогодні керівник в минулому того уряду, але офіційна оцінка, яка була при попередньому уряді, у нас документи ці є, - це було 7 млрд", - сказав Бойко.
При цьому глава Міненерговугілля підкреслив: "Звичайно, ми не погоджуємося з цією оцінкою. І ми будемо мати дані після того, як міжнародна компанія, яка має досвід, зробить всі процедури з оцінки. І акт у нас є, ми можемо показати. Але це не означає, що ми згодні з цією оцінкою".
Раніше Бойко заявляв про намір України провести оцінку ГТС для подальшого створення газотранспортного консорціуму. Україна вже оголосила тендер з відбору оцінювача вартості ГТС.
За словами міністра, Україна надасть конкретні пропозиції європейським партнерам щодо участі у створенні тристороннього консорціуму з управління українською ГТС після проведення оцінки.
НАК "Нафтогаз України" чекає, що в тендері на оцінку вартості ГТС України візьмуть участь великі міжнародні компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас