У Єгипті не стихають зіткнення демонстрантів з поліцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єгипті не стихають зіткнення демонстрантів з поліцією

127
У столиці Єгипту Каїрі тривають зіткнення між антиурядовими демонстрантами і поліцією, що почалися три дні тому, повідомляє в суботу агентство "Франс прес".
Співробітники органів правопорядку застосували в суботу сльозогінний газ і дріб проти десятків страйкарів. Це заходи-відповідь поліції на дії демонстрантів, які закидали охоронців будівлі МВС у районі площі Тахрір.
Тим часом, єгипетські лікарі повідомили, що в ніч на суботу в місті Суеці, на північному сході країни, дві людини померли від ран, отриманих в результаті зіткнень з поліцією. Всього з початку заворушень в Каїрі і Суеці було вбито дев'ять осіб.
За повідомленням МВС Єгипту, в результаті зіткнень поранення отримали 211 поліцейських, включаючи одного генерала.
У Каїрі та інших великих містах відбуваються акції протесту проти неправомірних дій поліції під час заворушень на футбольному стадіоні в місті Порт-Саїді, що відбулися в минулу середу. Демонстранти також вигукують гасла проти правління Вищої військової ради країни і закликають негайно подати у відставку його голову маршала Хусейна Тантауі.
Нагадаємо, щонайменше, 74 людини загинули і ще близько тисячі отримали поранення в результаті зіткнень уболівальників після матчу між єгипетськими футбольними клубами "Аль-Масрі" і "Аль-Ахлі" в Порт-Саїді.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас