Джерело: Влада намагалась закрити ex.ua, щоб догодити МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Влада намагалась закрити ex.ua, щоб догодити МВФ

1705
Закриття веб-ресурсу ex.ua було демонстративним жестом української влади, вжитим після візиту глави Мінфіну Валерія Хорошковського в США, метою якого є отримання кредиту від МВФ.
Про це повідомив високопоставлений співробітник Міністерства внутрішніх справ України, передає Дзеркало тижня.
"Якби міліція хотіла закрити піратські канали, то давно б це зробила, разом з ринком "Петрівка", і сотнями інших інтернет-сайтів. Просто закрити саме ex.ua США вимагають вже два роки", - відзначило джерело.
За словами джерела, жоден генерал МВС не зацікавлений у захисті авторських прав закордонних правовласників.
"В даному випадку можна сказати, що міліція душею була з народом, що протести і блокування сайтів стали зручним приводом, що дозволив керівництву МВС послатися на громадський резонанс, і швидко відновило роботу ex.ua", - додав він.
Нагадаємо, 31 січня міліція припинила діяльність веб-ресурсу ex.ua за порушення прав інтелектуальної власності. За даними МВС, було вилучено 200 серверів із загальним обсягом нелегального контенту більше 6000 терабайт.
Це викликало відповідну реакцію інтернет-користувачів, які атакували сайти МВС, СБУ, президента України та інші офіційні ресурси влади.
Вчора МВС відкликало вимогу про блокування домену еx.ua. При цьому міліція повідомила, що кримінальну справу щодо порушення прав інтелектуальної власності продовжать розслідувати.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас