Українці все рідше вдаються до готівкових розрахунків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці все рідше вдаються до готівкових розрахунків

Фінтех і Картки
1019
Україна поступово переходить на безготівковий розрахунок. У 2011 році обсяг таких платежів зріс до 46 млрд грн. При цьому близько половини безготівкових операцій здійснюються в продуктових супермаркетах, магазинах одягу та взуття.
Торік обсяг безготівкових платежів в країні виріс в 1,5 рази і досяг 46,3 млрд. грн, підрахували в Нацбанку. Таке зростання ринку забезпечило встановлення 14 тис. платіжних терміналів в торгових мережах, тоді як в 2010 році їх з'явилося лише 6 тис. Нагадаємо, до початку 2012 року всі підприємства роздрібної торгівлі та громадського харчування в містах з населенням понад 25 тис. осіб мали встановити біля кожної другої каси термінали для розрахунку платіжними картками, пише Коммерсантъ-Украина.
Проте, навіть після такого різкого зростання частка безготівкових платежів у загальному обсязі операцій з платіжними картками все ще залишається невеликою - 8%. Інші операції, яких було здійснено на 529,6 млрд. грн, припали на зняття готівки в банкоматах і касах банків. Цікаво, що число користувачів платіжних карток в минулому році скоротилося на 4,7 млн. осіб. Чисельність їх власників тепер навіть менша, ніж до початку фінансової кризи - 35,1 млн. людей. При зростанні карток на 11,5 млн. активних стало більше лише на 5,4 млн.
Банкіри говорять, що далеко не всі торговельні підприємства зацікавлені у розвитку безготівкових платежів, але зростання ринку неминуче.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас