Обама пропонує підтримати сумлінних держателів іпотеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама пропонує підтримати сумлінних держателів іпотеки

Кредит&Депозит
352
Президент США Барак Обама закликав конгрес якомога швидше розглянути і схвалити законопроект, який передбачає виділення 5-10 млрд доларів на підтримку іпотечного ринку.
Параметри цього документа в загальних рисах Обама вперше змалював під час щорічного звернення до нації. Республіканці розкритикували президента, заявивши, що він лише хоче направити гроші платників податків на порятунок ледарів, які не можуть самостійно погасити житлові кредити. Тому Обама вирішив розповісти про умови нової програми більш докладно. На думку президента, вона буде поширюватися лише на тих громадян, які шість або більше місяців поспіль справно платили іпотечні внески.
Багато хто з власників будинків зіткнулися з тим, що зараз вартість їхніх будинків нижча, ніж в момент купівлі, і відповідно вони змушені "переплачувати", віддаючи кредити. Вливши в іпотечний ринок нові кошти, Обама сподівається знизити навантаження на кожне домогосподарство приблизно на 3 тис. доларів на рік.
Попередня програма, яка повинна була здешевити іпотеку, відома як Home Affordable Refinance Program, як і раніше, буксує. Громадяни не можуть домогтися перегляду умов іпотечних кредитів навіть на тлі падіння цін на житло. Передбачалося, що Fannie Mae і Freddie Mac знизять щомісячні внески для 4 млн американців. Однак президент змушений визнати, що поки переглянуто лише 900 тис. контрактів. Обама сподівається, що новий пакет допомоги можна буде використовувати оперативніше.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас