Азербайджан відклав підписання угоди про постачання скрапленого газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан відклав підписання угоди про постачання скрапленого газу в Україну

Енергетика
185
Угода про створення СП з постачання скрапленого газу між Україною та Азербайджаном в Давосі підписана так і не була. Про це повідомляє Дзеркало Тижня. Україна.
Видання пише, що це не означає, що сторони не домовляться в найближчому майбутньому.
Українська сторона планувала, крім іншого, підписати в Давосі з Азербайджаном меморандум про постачання скрапленого газу в Україну. Про це глава Агентства національних проектів Владислав Каськів заявляв напередодні поїздки.
Але азербайджанська сторона взяла тайм-аут у підписанні угоди щодо створення спільного підприємства (з постачання скрапленого газу) з України, оскільки існує ще низка питань щодо постачання газу, не узгоджених між Азербайджаном і Туреччиною через нові економічні перспективи.
Туреччина - це багаторічний ментальний і основний партнер Азербайджану в газових відносинах, тому її думка для азербайджанської сторони залишається домінантною, незважаючи на перспективи співпраці з Україною, - відзначає газета.
Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна продовжить працювати над збільшенням власного видобутку енергоносіїв.
Глава держави, зокрема, зазначив, що вже в 2011 році Україна вийшла на великі обсяги видобутку власного газу - і надалі буде їх нарощувати.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас