Нардепи пропонують звільнити від сплати ПДВ суб'єкти індустрії програмної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують звільнити від сплати ПДВ суб'єкти індустрії програмної продукції

Казна та Політика
930
У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 9744 від 23 січня 2012 р., ініційований групою народних депутатів, про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціального режиму оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
Відповідно до законопроекту пропонується ввести до 2017 р. спеціальний режим оподаткування індустрії програмної продукції. Законопроект пропонує встановити податок на доходи фізичних осіб, які працюють в сфері індустрії програмної продукції в розмірі 5% і податок на прибуток підприємств - у розмірі 16%, а так само звільнити такі суб'єкти від сплати ПДВ.
Автори законопроекту, у разі його схвалення, прогнозують детінізацію роботи 60 тис. працівників і 2000 компаній в індустрії програмної продукції; збільшення надходжень від податку на прибуток фізичних осіб від суб'єктів індустрії програмної продукції в перший рік на 78 млн грн і за 5 років реалізації закону на 2559 млн грн., збільшення надходжень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від суб'єктів індустрії програмної продукції в перший рік на 120 млн грн. і за 5 років реалізації закону на 4274 млн грн, прискорення темпів розвитку індустрії програмної продукції до 40-45% на рік; щорічне 35-40% збільшення робочих місць (більше 20 тис. на рік в перші роки проекту закону); створення привабливого бізнес-клімату для залучення в українські інноваційні і високотехнологічні сфери діяльності іноземних інвестицій, наявність прогнозованих валютних надходжень від реалізації продуктів і послуг індустрії програмної продукції.
Планується, що законопроект набуде чинності 1 січня 2013 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас