Точка зору: Ні Україна, ні МВФ не готові до кроків з пошуку компромісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Ні Україна, ні МВФ не готові до кроків з пошуку компромісів

Казна та Політика
375
Експерти прогнозують, що переговори Києва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про надання Україні кредитів не будуть мати успіху.
"Криза вийшла за межі України, в Східну Європу... Прагнення України вести переговори з МВФ доводить, що нам треба зробити знижку. Але вони (переговори - ІФ) не будуть мати успіху, тому, що надто багато проблем, занадто багато грошей треба для порятунку єврозони", - сказав виконавчий директор центру прикладних політичних досліджень "Пента" Олександр Леонов на прес-конференції в Києві в понеділок.
З ним погодився керівник правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
"Поки не варто очікувати прориву в переговорах з МВФ. Вважаю, що ні Україна, ні МВФ не готові до кроків з пошуку компромісів. Україна не може собі дозволити погодитися на підвищення комунальних тарифів - в передвиборний рік це було б занадто ризиковано. А МВФ поки не готовий відмовитися від своїх жорстких вимог", - сказав він.
За словами В. Фесенка, теоретично, шанси на пошук компромісу є, але необхідно враховувати, що зараз тиск на МВФ значно зріс і "тут Україна не перша в черзі за кредитами МВФ".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас