Кількість жертв катастрофи лайнера Costa Concordia зросла до 17 людей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість жертв катастрофи лайнера Costa Concordia зросла до 17 людей

231
В Італії рятувальникам вдалося виявити тіло ще одного загиблого пасажира круїзного лайнера Costa Concordia, передає Reuters.
Тіло жінки було знайдено на шостій палубі корабля, що пішла під воду. Таким чином, на даний момент кількість відомих жертв корабельної аварії становить 17 осіб. В даний час ведуться роботи з витягання тіла на поверхню.
Ще 16 осіб вважаються зниклими безвісті.
Раніше в українському МЗС повідомили, що на борту Costa Concordia було 37 громадян України. Ніхто з них не загинув.
Зазначимо, що після аварії виникла загроза забруднення акваторії паливом, а тому рятувальники мають намір провести перевірку на предмет витоку небезпечних хімічних речовин з судна. На борту Costa Concordia знаходиться близько 1,9 млн літрів пального.
Компанія Costa Cruises виплатить кожному пасажиру затонулого круїзного лайнера Costa Concordia по 11 тис. євро. Йдеться про пасажирів, які в момент катастрофи перебували на борту і не отримали фізичних травм. Такі підсумки угоди між власником судна Costa Cruises і споживчими групами, що представляють 3206 людей з 61 країни.
Нагадаємо, італійський круїзний лайнер Costa Concordia сів на риф 13 січня 2012 о 22:00 за місцевим часом (о 23:00 за київським часом) у районі узбережжя італійської провінції Тоскана в Тірренському морі. Всього на борту було близько 3200 пасажирів і 1023 члени екіпажу.
Капітан Сosta Сoncordia Франческо Скеттіно був заарештований на наступний день після катастрофи лайнера на підставі свідчень кількох очевидців. За їхніми словами, капітан залишив лайнер ще до того, як евакуація була завершена, і відмовився повернутися на судно у відповідь на прохання берегової охорони. Очевидці також відзначили, що сам процес евакуації не було організовано належним чином, а екіпаж лайнера не був готовий до екстремальних ситуацій.
Скеттіно стверджує, що аварія Сosta Сoncordia сталося через неточні карти, однак провиною всьому міг бути маневр капітана: він підвів лайнер до берега на небезпечну відстань, нібито щоб привітати жителів острова.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас