Тігіпко: Газ для населення цього року дорожчати не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Газ для населення цього року дорожчати не буде

Енергетика
201
Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко відкидає підвищення тарифів на газ для населення в 2012 році. "Наша чітка позиція - і до виборів, і в цьому році: ми не будемо цього робити", - заявив Тігіпко.
Він пояснив, що для того, щоб говорити про можливість підвищення тарифів, необхідно, щоб населення мало компенсатори, якими, за його словами, можуть стати впроваджувані програми енергозбереження. "Для того щоб розгорнути досить серйозну програму з енергозбереження, з кредитування населення, нам потрібно приблизно 5-7 місяців. Якщо ми це зробимо, тільки після цього ми можемо робити якісь кроки", - сказав Тігіпко.
За його словами, в процесі переговорів українська сторона намагається переконати Міжнародний валютний фонд, що підвищення тарифів на газ для населення недоцільне.
Як повідомлялося, в жовтні 2011 року прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що єдиним спірним питанням у переговорах з МВФ для продовження фінансування України залишається умова фонду про підвищення тарифів на газ для населення. Міністр фінансів Валерій Хорошковський вважає недоцільним підвищення тарифів на газ для населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас