Путін запропонував на десять років закрити в'їзд до Росії нелегалам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін запропонував на десять років закрити в'їзд до Росії нелегалам

Казна та Політика
562
Російський прем'єр Володимир Путін запропонував на п'ять-десять років закривати в'їзд до Росії для порушників міграційного законодавства, а також ввести кримінальну відповідальність за надання нелегалам роботи та житла.
З його бесіди з головою Федеральної міграційної служби Костянтином Ромодановським випливає, що російська влада особливо незадоволена мігрантами з України, передає Газета.ru. "Громадяни України на дві доби приїжджають, заробляють гроші, не платять податки, на один день їдуть до себе і знову повертаються", - сказав Ромодановський. "Обходять його, коротше кажучи", - відреагував Путін.
Після цього прем'єр оголосив свої ініціативи щодо посилення кримінальних покарань для тих, хто організовує прибуття мігрантів до Росії, а також селить їх у підвалах і "гумових" квартирах. "Росія не збирається закриватися, від когось відгороджуватися, але що нам, безумовно, необхідно - це на порядок посилити вимоги до якості міграційної політики, зокрема регулювання трудової міграції", - заявив прем'єр.
Водночас Путін виступив з ініціативою створення в Росії центрів доміграційної підготовки, де мігранти будуть проходити професійну підготовку, а також вивчати російську мову, основні закони країни, культурні норми і традиції народів РФ.
"Пропонується закрити в'їзд до Росії на термін від п'яти до десяти років, а можливо, і на більш тривалий період, для тих, хто попався на неодноразовому злісному порушені міграційного законодавства або був висланий з країни за рішенням суду", - сказав Путін.
Варто зазначити, що національне питання стало частиною порядку денного російської влади ще минулого року після погрому на Манежній площі. Путін неодноразово заявляв, що приїжджі повинні поважати місцеве населення й дотримуватися не лише законів, але й звичаїв. Минулого тижня на зустрічі з футбольними фанатами, багато з яких дотримуються націоналістичних поглядів, Путін пообіцяв, що приділить увагу цьому питанню у своїй передвиборчій програмі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас