Раді запропонували змінити розмір податку на житлову нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді запропонували змінити розмір податку на житлову нерухомість

Нерухомість
3562
У парламенті зареєстрований законопроект № 9720, який передбачає зміну умов оподаткування нерухомості.
Зокрема, законопроектом пропонується виключити з об'єктів оподаткування житлову нерухомість, що знаходиться у власності фізособи, житлова площа якої не перевищує: для квартир - 150 кв. метрів, для житлових будинків - 300 кв. метрів, повідомляє ЛігаЗакон.
Відповідно до нинішньої редакції статті 265 Податкового кодексу, яка почне діяти з 1 липня 2012 року, фактично не будуть обкладатися податком квартири, площа яких не перевищує 120 кв. метрів, і житлові будинки, площа яких не перевищує 250 кв. метрів, оскільки база оподаткування (житлова площа) відповідно до пункту 265.4.1 ПК зменшується на цю площу.
У проекті ця пільга виписана таким чином. База оподаткування для квартири зменшується на 75 кв. метрів, а для житлового будинку - на 150 кв. метрів. Таким чином, фактично за пропонованим автором проекту, Андрієм Павловським (БЮТ), варіантом, не будуть підлягати оподаткуванню податком на нерухомість квартири, площа яких не перевищує 225 кв. метрів, і житлові будинки, площа яких не перевищує 450 кв. метрів. Квартири і будинки, площа яких перевищує ці показники, будуть обкладатися податком за ставкою 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Нагадаємо, згідно з нормами нинішньої редакції ПК, для квартир, площа яких понад 120 кв. метрів, але не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, площа яких понад 300 кв. метрів, але не перевищує 500 кв. метрів, ставка податку не може перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Для квартир ж, площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Ставки податку встановлюються сільськими, селищними або міськими радами.
За матеріалами:
Ліга закон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас