Точка зору: Реструктуризація боргів дозволить Україні розрахуватися з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Реструктуризація боргів дозволить Україні розрахуватися з МВФ

Казна та Політика
507
Одним з аспектів у переговорному процесі з МВФ буде питання повернення попередніх боргів і Україна буде змушена з цим погодитися. Таку думку висловив у коментарі УНН колишній заступник голови Національного банку України Сергій Яременко.
"Я не думаю, що між Україною і МВФ будуть порушуватися якісь нові питання, крім тих, які вже були озвучені. По-перше, це буде питання підвищення тарифів на природний газ для населення, по-друге, питання повернення раніше наданих кредитів Україні", - розповів С.Яременко.
За його словами, Україна буде змушена погодитися з поверненням боргів, але для цього необхідно буде досягти домовленості щодо їх реструктуризації. "Ми бачимо, що попередня модель світової економіки була побудована на реструктуризації боргів, і ось вона підходить до свого завершення. Європа - відмінний приклад цього. Тому не тільки Україна зі своїм відносно мізерним боргом не зможе повернути колишні кредити МВФ без їх реструктуризації", - підкреслив експерт.
Говорячи про підняття цін на газ для населення, фінансист зазначив, що до парламентських виборів керівництво країни не піде на такий непопулярний крок.
Нагадаємо, що в 2012 році Україна повинна повернути МВФ майже 4 млрд дол. боргу. 24 січня українська делегація під головуванням першого віце-прем'єра України Андрія Клюєва вирушила до Вашингтона для переговорів з МВФ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас