Канада: Інфляція в грудні знизилась до 2,3% у зв'язку зі зменшенням темпів зростання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада: Інфляція в грудні знизилась до 2,3% у зв'язку зі зменшенням темпів зростання цін на бензин

Казна та Політика
234
Рівень інфляції в Канаді в грудні знизився значніше, ніж прогнозували економісти, що пов'язано зі зменшенням темпів зростання цін на бензин і відповідним зниженням автомобільних витрат.
Індекс споживчих цін у грудні збільшився на 2,3 відсотка, в порівнянні з відповідним періодом роком раніше, слідом за зростанням на 2,9 відсотка у листопаді, про що повідомило Статистичне управління Канади.
Зростання було найменшим значенням з лютого 2011 року та виявилося нижчим від оцінок всіх 23 економістів, опитаних Bloomberg, середнє значення в опитуванні було на рівні 2,7 відсотка.
Базова інфляція, яка виключає вісім найбільш волатильних елементів, такі як бензин, впала в грудні до 1,9 з 2,1 відсотка в листопаді. Економісти в середньому прогнозували 2,2 відсотка.
"Це той результат інфляції, про який Банк Канади і мріяв", говорить Дерек Холт, віце-президент з економіки в Scotia Capital у Торонто. "Банк не буде робити жодних рухів протягом дуже довгого часу", ймовірно, до другого кварталу 2013 року, прокоментував він.
Канадський долар після звіту впав, але швидко повернувся назад на свої рівні. Зараз він торгується на рівні 1,0140 за долар США.
Голова Банку Канади Марк Карні залишив ключову відсоткову ставку на рівні 1 відсотка на цьому тижні, продовжуючи 15-місячну паузу між змінами. Центральний банк прогнозує, що інфляція сповільниться до 1,5 відсотка річного приросту вже в квітні-червні.
Не дивлячись на те, що інфляція сповільнилася більше, ніж прогнозувалося, результат все ще є найбільшою середньою зміною з моменту, коли центральний банк схвалив цільовий показник в 1991 році.
Нагадаємо, що Банк Канади розробляє грошово-кредитну політику з метою досягнення 2 відсотків річної інфляції, тобто середньої точки інфляційного діапазону 1-3%.
Що стосується інвесторів, то, судячи з розриву в прибутковості між звичайними 10-річними державними облігаціями та цінними паперами, виплати яких коригуються в залежності від інфляції, вони очікують, що інфляція буде перебувати близько до 2 відсотків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас