На київських Позняках хочуть знести близько 200 споруд під діловий центр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На київських Позняках хочуть знести близько 200 споруд під діловий центр

Нерухомість
760
Головний архітектор Києва Сергій Целовальник повідомив, що для будівництва нового ділового офісу Київ-Сіті, в якому будуть розташовуватися офіси та адміністративні установи, планується виділити ділянку на Позняках, де зараз розташовані близько 200 будинків.
Таку заяву Сергій Целовальник зробив у середу, 18 січня. Проект планується реалізувати в районі вулиці Княжий затон, повідомляє ресурс Вuilding.ua.
"Ми запропонували п'ять місць для реалізації цього проекту. Я бачу одне місце як найбільш пріоритетне - це Княжий затон", - розповів головний архітектор столиці.
Він додав, що подібний центр обов'язково повинен знаходитися в межах міста.
"Жоден такий центр не будується за межами міста. Такі речі робляться на більш зручних майданчиках. Так от, майданчик Княжий затон зручний тим, що там дві станції метро, "злітна" магістраль на міжнародний аеропорт "Бориспіль", близькість до Дніпра, прекрасні види на правобережний центр Києва... і значна територія - 180 га", - сказав Целовальник.
Також головний архітектор Києва зазначив, що зараз будівництву центру на Княжому затоні заважають близько 200 будинків, що підлягають знесенню.
"Тому перед інвесторами, які підуть на реалізацію цього проекту, буде стояти завдання викупити ці будинки, компенсувати людям житло і їх майно", - сказав Целовальник. Він також додав, що наприкінці березня буде проходити інвестиційний форум, на якому проект "Київ-Сіті" буде представлений інвесторам.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас