ЄЦБ жене котирування дорогоцінних металів вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ жене котирування дорогоцінних металів вгору

Банківські метали
672
Офіційні спотові ціни на дорогоцінні метали за підсумками сесії у вівторок, 17 січня в Нью-Йорку підвищилися і склали (у доларах за унцію): на золото - 1 652,6 (+0,54%), срібло - 30, 16 (+0,3%), платину - 1 527 (+1,74%), паладій - 656 (+2,2%).
ЄЦБ був останнім часом дуже активний на вторинному ринку держоблігацій. У грудні він "викинув" на ринок близько 900 млрд євро ліквідності за рахунок скупки бондів. Крім того, він відкрив кредитне вікно для банків ще на 500 млрд, нагадав Bloomberg глава аналітичної служби з фінансових ринків Societe Generale Патрік Легленд. Керівництво ЄЦБ вже заявило, що готове до такого ж обсягу операцій в лютому. Отже, навіть якщо у фонду виникнуть труднощі з фінансуванням, ЄЦБ вирішить цю проблему. Регулятор не вливає гроші на первинний ринок, але його дії на вторинному ринку, поза сумнівом, допоможуть підтримати операції з рефінансування суверенних боргів єврозони, впевнений Легленд.
Таким чином, ринки накачуються ліквідністю, і на тлі побоювань прискорення інфляції у світі QE від ЄЦБ. Відповідно, на думку експертів, зростання котирувань дорогоцінних металів буде продовжуватися.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас