Фондові ринки Азії закрилися зниженням провідних індексів у червону зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії закрилися зниженням провідних індексів у червону зону

Фондовий ринок
82
Фондові ринки Азії досить стримано відреагували на зниження агентством Standard & Poor's (S & P) кредитних рейтингів країн єврозони: основні індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону поголовно "забарвилися" в червоний колір, проте масових розпродажів вдалося уникнути. Аналітики відзначають, що зниження рейтингів європейських країн не стало сюрпризом і частково вже було враховане в котируваннях.
На Токійській фондовій біржі індекс "блакитних фішок" Nikkei завершив торги зниженням на 1,4% і закрився на мінімальній позначці за останній місяць.
Японський TOPIX втратив під час сесії 1,27% і склав 725,24 пунктів.
Основний індекс Південної Кореї KOSPI за підсумками торгів у Сеулі знизився на 0,9%.
Сильніше впали котирування акцій в Китаї: провідний індикатор Шанхайської біржі Schanghai Composite втратив 1,7% після зростання майже на 4% за минулий тиждень.
Нервозності китайським гравцям додало очікування урядових даних щодо зростання ВВП країни в IV кварталі 2011 р. Економісти прогнозують, що зростання економіки КНР в жовтні-грудні минулого року сповільнилося і опустилося нижче 9% вперше за 10 останніх кварталів.
У Гонконзі індекс Hang Seng опустився на 0,91%, зупинившись на позначці 19,030.42 пунктів.
У США фондові торги сьогодні проводитися не будуть у зв'язку з Днем Мартіна Лютера Кінга, проте ф'ючерси на індекси торгуються, і тут інвестори також відіграють рейтингові дії S&P. Станом на 09:00 за київським часом ф'ючерси на індекс Dow Jones Industrial Average знижувалися на 51 пункт, на індекс S&P 500 - на 6,5 пункту.
13 січня 2012 р. рейтингове агентство S&P знизило суверенні рейтинги дев'яти країн єврозони, включаючи Францію та Австрію, які позбулися найвищих рейтингів AAA. У той же день Міжнародний інститут фінансів (IIF), що представляє інтереси глобальних власників грецьких держоблігацій, заявив, що Греція і її кредитори поки не досягли згоди щодо параметрів обміну грецьких паперів. Ще в жовтні 2011 р. було визначено, що обмін буде передбачати скорочення половини номінальної вартості бондів, проте сторони до початку 2012 р. мали узгодити процентні ставки і терміни погашення нових облігацій.
Сьогодні Франція буде тестувати ринкову довіру після втрати вищого кредитного рейтингу: уряд планує розмістити векселі на суму до 8,7 млрд євро. Аналітики очікують підвищення прибутковості в процесі розміщення в порівнянні з попереднім аналогічним аукціоном.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас