Новий Азіатський союз означає кінець долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий Азіатський союз означає кінець долара

Валюта
3657
Однією з найбільш неприємних проблем, що зустрічаються в альтернативній економічній аналітиці, є проблема заплутаної термінології. Коли американський уряд минулого місяця вирішив підтримати приватний Федеральний резерв у зниженні процентних ставок для європейських банків, вони не назвали це рятувальним пакетом, хоча це саме він і був. Пише Activist Post, перекладено MixedNews.
Вони не назвали це рішення валютним стимулюванням, або гіперінфляційною міною; бюрократія рідко дає правильні визначення для своєї підривної діяльності. Хибна термінологія є бичем кожного чесного аналітика, тому що для того, щоб розповісти правду, і розбуркати тих, хто не знає справжнього стану справ, для початку їм доводиться обходити слова, з якими у широкої громадськості пов'язані жахливо неточні і хибні значення.
Ланцюг фінансових подій, що відбуваються протягом останнього десятиліття в Азії, відповідним чином неправильно і некоректно був представлений. Те, що деякі економісти бачать, як повний крах, насправді є новим і явно пророчим (або зрежисованим) перехідним періодом. Те, що деякі наївно бачать в якості "природної" прогресії глобалізму, насправді є навмисною програмою централізації, призначеної для сприяння досягненню цілей світового економічного і політичного тоталітаризму. Азія, і особливо Китай, є чашкою Петрі для психопатів з еліт. Те, що ми бачимо як задушливий колективізм в цьому регіоні сьогодні, є точно тією соціальною схемою, призначеною для Заходу завтра.
Китай почав обертати деноміновані в юані T-бонди (довгострокові держоблігації; прим. mixednews), призначені для сек'юритизації китайського боргу, створивши майданчик для перетворення валюти в глобальну. Значні запаси Китаю у валюті і облігаціях роблять цей крок досить підозрілим. Навіщо турбуватися про випуск власних облігацій, маючи на руках такі значні запаси? Успіх китайських облігацій означатиме інтернаціоналізацію юаня, плаваючий курс валюти та втрату бажаного торговельного дефіциту з США. Ще в 2005 році все це звучало в новинку, і здавалося чимось віддаленим. Звичайно, дії Китаю в даний час передбачають безпрецедентний поштовх для перетворення в споживчий центр в середині потужного торговельного блоку. Простіше кажучи, Китай заздалегідь знав, що США не буде цінним клієнтом, і покладатися на таку країну означало б катастрофу. Вони протягом деякого часу готувалися відійти від споживчих ринків Америки та долара.
У 2008 році Китай оголосив про обмежене використання юаня в прикордонній торгівлі. У 2009-2010 роках стало абсолютно ясно, що Китай (за допомогою глобальних структур) розробляє каркас нової системи; торговельну мережу, яка здатна витіснити США і прикінчити статус долара як резервної валюти.
Відтоді прив'язані до юаня облігації поширилися по планеті, Китай відмовився від долара у двосторонній торгівлі з Росією, торговий блок ASEAN (Асоціація держав Південно-Східної Азії; прим. mixednews) сформував щільну оболонку партнерів для експорту, і це лише початок. Два великі оголошення 2011 року тільки зміцнюють переконання в тому, що наближається повна відмова Східних інтересів від долара...
Першим було оголошення про те, що Китай активно відстоює впровадження центрального банку для всього блоку ASEAN, з використанням в якості резервної валюти юаня замість долара.
Ця новина, звичайно, практично не проникла в мейнстрім. Як вже було сказано на початку статті, термінологія, навколишні економічні новини, підміняється і заплутує. Коли Китай заявляє, що йде робота над створенням центробанку ASEAN, треба вказати, що саме це означає; блок ASEAN готується стати Азіатським союзом. Ключовим каталізатором стане включення в ASEAN Японії, на що може знадобитися 5-10 років. Але новини на Різдво все змінили.
Японія приєдналася до договору відмови від долара у торгівлі з Китаєм і висловила інтерес у приєднанні до ASEAN. Одночасно з цим Японія так само уклала щось схоже, хоча і більш обмежене в договорах з Індією, Південною Кореєю, Індонезією і Філіппінами.
Це означає, що два найбільші іноземні держателі боргів і доларів США незабаром будуть в змозі підключитися до експортних ринків набагато більш вигідних, ніж Америка, і що вся це торгівля буде відбуватися в валютах, відмінних від долара. Це означає кінець долара як резервної валюти, і в звичному для нас розумінні.
Включення Японії в цей процес було неминучим. Коли її економіка перебуває в крутому дефляційному спаді, ієна, що має вигідні позиції відносно долара, що ускладнює експорт, а також проблеми на Фукусімою, все це поставило острівну державу на межу повного краху. Тому єдиним для неї варіантом було подібно до буйків причепитися до Азіатському союзу, щоб не потонути в морі хаосу. Тож не залишається сумнівів, що скоро Японія прийме остаточне рішення.
Тепер, коли ми впевнені, що дві з найбільших економік в світі готові відмовитися від долара, які сигнали ми можемо спостерігати при підготовці до цієї події?
Я можу сказати з повною упевненістю, що ми вступили на перший етап катастрофічної фази економічного краху. Всі фантастичні і жахливі наслідки, які багато колись вважали лише теорією, ось-ось стануть реальністю.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас